luni, 3 octombrie 2011

Cauciucurile si iarna

Ca tot se apropie iarna si "obligativitatea" neobligatorie, am sa preiau si eu ceva interesant, de pe bigboystalk si 10-100.hotnews.


Prostia'i la putere
In ultima perioada au tot aparut stiri legate de anvelopele de iarna asa ca m-am apucat sa studiez si eu pe internet sa vad ce ma asteapta iarna asta, avand in vedere ca sunt un sofer responsabil.
In cautarile mele am gasit un articol pe internet legat de anvelopele all-season. Pentru ca nu avem destui bani, multi dintre noi apelam la aceste anvelope care le putem folosi si vara si iarna, dar care din pacate nu sunt specificate in OG5/2011.
Articolul pe care l-am citit si dupa care am inceput sa adresez intrebari autoritatilor statului poate fi gasit pe site-ul Romania curata.
Deci sa purcedem la discutiile pe care le-am purtat cu alesii statului.
Textul de mai jos este cel trimis urmatoarelor institutii ale statului: Ministerul Transporturilor, Senatul Romaniei, Ministerul Administratiei si Internelor, Camera Depudatilor.

Buna ziua,
In baza legii nr. 544/2001 doresc sa va adresez doua intrebari.
1. Este obligatorie dotarea autovehiculelor cu anvelope de iarna pe intreaga perioada calendaristica 1 noiembrie – 1 martie sau numai atunci cind se circula pe drumurile publice acoperite cu zapada, gheata sau polei?
2. Avand in vedere ca avelopele "all-season" sunt marcate cu M+S sau M&S sau M/S, iar in UE sunt acceptate ca fiind anvelope de iarna as dori sa stiu daca anvelopele "all-season" sunt acceptate ca fiind anvelope de iarna si in Romania, iar, in caz afirmativ, care este, exact, prevederea legala care stabileste aceasta asimilare.
Va multumesc.

Acum urmeaza raspunsurile lor:
Continuarea pe siteul autorului, aici. Cu multumiri pentru rabdarea avuta.


Si un punct de vedere al ministresei actuale:
“Sanctionarea cu amenda intre 2.500 si 4.000 lei pentru conducerea autovehiculului pe drumurile publice acoperite cu zapada, gheata sau polei fara ca acesta sa fie dotat cu anvelope de iarna – si definitia acestor anvelope este exact asa cum este data in directiva europeana. Fac specificatia ca ea include si cauciucurile all season, cele care au fost foarte des invocate in dezbaterile publice”, a declarat ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, scrie HotNews.ro.
Pe larg aici.


In concluzie, pentru cine nu credea asta, ci inca mai crede in Mos Craciun si zane, asta e o alta lege data dupa ureche sa mai umfle un pic buzunarele actualilor. Ca toti cauta sa mai fure cate-un pic de unde prind...

Un comentariu:

  1. Sunt de acord cu cauciucurile de iarna!! de multe ori mau ajutat in momente grele!!

    RăspundețiȘtergere