marți, 29 martie 2011

Parcul Titan si bataia de joc

Prostie, indiferenta, bataie de joc...
In cateva cuvinte: daca vrei sa iesi cu rolele, bicla, copilul pe bicicleta, in carut, sau chiar tu ca om sa te plimbi in parc, trebuie neaparat sa faci si slalom printre masinile parcate si pe carosabil pana poti ajunge pe trotuar.



Acel gardulet nu este intrerupt decat la capete. 2-300 de m este neintrerupt. Poti doar sa-l sari.

Oare cine raspunde de ce se intampla cu trotuarele de pe langa parcuri?
Cine raspunde daca se intampla vreun accident daca nu ai pe unde sa treci direct pe trotuar si esti nevoit sa mergi atata printre masinile stationate si cele in mers de pe prima banda?
Alt contract, alti bani de bagat in buzunar pentru baietii destepti. Basca bancile scoase de pe trotuar, noi-noute aproape, macar asta au sesizat si ei, ca nu mai ai loc de trecut pe trotuar daca tot l-au ingustat cu parcarea si pista de biciclete.
Sau daca nu cumva asta se dorea de la inceput, erau constienti ca le vor scoate asa ca nu le strica sa ia acasa fiecare si cate o bancuta.
Nu conteaza cetateanul, oricare ar fi el: pieton, biciclist, conducator auto.
Fiecare este taxat cu metoda asta de ingradire ca la tarc - vezi finalul, au ingradit si o parte din parc, sa nu urce lumea neintrebata poate la foisor. Desi acolo le-a scapat cate un spatiu sa te poti strecura.
Pe cine ar trebui sa dam in judecata?
Politia ar fi prima ce ar trebui sa se sesizeze in acest caz, ei sa imparta amenzile celor ce au facut asta. Ori la vara stau sa amendeze pietonii ca-si permit sa circule pe carosabil?
In ordine au facut cam asta:
- au ingradit pe toata lungimea trotuarului, incat nici macar la capete nu ai pe unde trece pe trotuar printr-un loc special amenajat
- au luat din trotuar
- au intrat pe pista de biciclisti - alte marcaje - alta distractie
- au scos bancile - le-au furat, bagat in buzunar, in casa samd, cine stie ce or fi facut cu ele
- forteaza pietonii, copiii, parintii ce imping la carucioare, copii cu role sau cine stie cine cu ce mijloace de recreere vine in parc, sa foloseasca carosabilul
Si asta intr-o zona unde se circula cu destula viteza.
Acum as vrea sa vad si politistii cum isi impart amenzi.
Poate ne strangem sa ii filmam cum merg ei pe carosabil, "in misiune", cand se urca dintr-o masina in alta in zilele de examen din zona... :D






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu