miercuri, 23 februarie 2011

Schimb placute de frana si discuri fata

Au mai trecut ceva kilometri, asa ca am ajuns sa fac si acest schimb - la 105300 km.
Tinand cont ca ultima data am schimbat la 80k km placutele de frana pe fata (fusesera originalele) cu originale GM si au tinut doar cam 25k km, am zis sa incerc si altceva.
Asa ca am trecut la EBC.
Discurile acestea: http://www.ebcbrakes.com/automotive/ebc_3gd_sport_rotors/ebc_3gd_sport_rotors.shtml.
Placutele acestea: http://www.ebcbrakes.com/automotive/greenstuff_brake_pads/greenstuff_brake_pads_2000.shtml.
Sa vedem acum cat ma vor tine si ele.
Luate de la 4turbo, montate la van international http://www.serviceautomobile.ro/ totul la 1074 lei.
Plus nervii cu doreii... nu recomand nimanui sa mearga acolo decat daca are chef de cearta cu ei. Am mers la ei ca am zis ca sunt obligat de 4turbo sa am dovezi ca am montat la un anumit nr de km si altele in caz de probleme la garantie. Plus ca am zis ca nu fac prima data asta si stiu ei bine ce au de facut.
In cei 100 lei de care zic nu ai nimic acte, asa ca daca vrei sa ai la mana ceva ca i-ai vizitat mai decartezi TVAul, adica 124 lei in total. :(
Si acum cu doreii lu'peste.
1. Dorelul sef - cel de data trecuta cand am schimbat placutele, a dat cu ciocanul si n-a mai catadicsit sa aranjeze ca lumea siguranta. Greseala mea ca am vazut la momentul respectiv si nu am insistat (mi s-a parut mie ca nu e la locul lui datul cu ciocanul insa nu m-am prins ce era gresit cand am mai dat roata jos - la mom respectiv era deja seara). Asadar unul din actualii doreli, nr 1 sa-i zic, mi-a aratat cum au lucrat data trecuta cei ce au umblat la placute. Nota 10 pt el sa zic asa.
2. Fara scos din lichidul de frana, banuiesc ca nu era prima data cand faceau asta, au impins pistonul pana a dat pe-afara lichidul, au dat la sfarsit cu apa cand am deschis tot eu capota sa vreau sa curat pe-acolo, altfel nu cred ca mai faceau ei ceva.
3. Dorelul 1 si 2 au dat cu vaselina pe fuzeta inclusiv pe langa locul in care se infileteaza prezoanele cand se prinde roata.
4. Dorelul 2 dadea cu vaselina pe prezoane cand sa puna roata. "Pai pana la urma se da sau nu cu vaselina la prezoane?" zic eu. "Pai sa intre mai bine. Daca nu vreti nu dam". "Nu, mai bine las-o asa ca oricum ati dat destula pe fuzeta cat sa intre si la filet."
A ramas sa dau rotile jos cu prima ocazie sa curat vaselina de pe acolo acum... :(

In rest, foarte placut impresionat de cum tin, dupa vreo saptamana, desi mai au de lucru pana la adevarata valoare. :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu